Naar de brugklas

 

Ieder kind zijn eigen coach

Iedere leerling heeft zijn eigen coach op het Grescollege. Een aantal momenten per week start de coach de dag met de klas. Daarnaast voert de coach individuele gesprekken met de leerling en/of de ouders. Dit jaar zijn we ook gestart met een pop (persoonlijk ontwikkelperspectief), waarbij de leerling in de lead is en eigenaar is van zijn eigen ontwikkeling.
De coach is ook het eerste aanspreekpunt van de ouders.

 

Coach Grescollege

Grescollege

 

Ontwikkeluren

De ontwikkeluren zijn extra ondersteuningsuren of extra uitdaging voor de leerlingen. De coach bepaalt, aan de hand van het dossier van de basisschool, welke extra ondersteuning een leerling nodig heeft. Denk hierbij aan begrijpend lezen, spelling, rekenen, remedial teaching etc., maar ook wiskunde en Engels. Leerlingen die geen extra ondersteuning nodig hebben krijgen uitdagingslessen zoals debatteren en we hebben een plusklas Engels en Duits voor leerlingen die hier heel goed in zijn.

 

Wat maakt onze school nu uniek?

Naast de kleinschaligheid en de start van de dag met de coach, hebben wij ontwikkel- en talenturen op het Grescollege.

 

 

Robotica Grescollege

Rock Station Grescollege

 

Talenturen

Vraag aan een leerling bij ons op het Grescollege welke lessen hij/zij het leukste vindt, dat zijn het de talenturen. De talenturen mag een leerling zelf kiezen en daarbij 3 keer per jaar opnieuw een keuze maken.

Een greep uit ons aanbod; creatief, horeca, houtbewerking, robotica, schoolvoetbal, schoolsport, uiterlijke verzorging, muziekles bij Rockstation etc.

 

Leerlingen Grescollege

 

Praktijk en RED

Het vmbo krijgt les in techniek, verzorging en economie.
De havo en atheneum leerlingen krijgen onderzoekend leren als vak bij RED (Research Environment Development).

Natuurlijk valt er nog veel meer te vertellen over ons uniek onderwijsaanbod.

Nieuwsgierig geworden? Kom een dagje kijken op onze school en meld je aan voor een meeloopdag mail hiervoor met l.hendriks@grescollege.nl (Leenette Hendriks). Klik op onderstaande knop om meteen te kunnen mailen naar Karin Grispen. 

Klik, kom kijken en ontdek welke toekomst bij jou past!
     

 

 

 

 

 

Scroll to top