Ons aanbod

Brede ontwikkeling

De kracht van het Grescollege is de combinatie van theorielessen, ontwikkel- en talent-uren en projectlessen. In de onderbouw bepalen leerlingen samen met de coach welke vakken extra aandacht kunnen gebruiken. Vervolgens gaan ze daar tijdens twee ontwikkeluren per week mee aan de slag. Maar leerlingen kunnen tijdens talenturen ook kiezen voor bijvoorbeeld fotografie, dans, muziek, extra sport of uiterlijke verzorging. In een projectles gaan ze bijvoorbeeld eerst hun eigen kamer op schaal tekenen, later maken ze daar een maquette in 3D van. Onbewust komen daar veel vakken samen en leer je dus heel veel.

 

Bijzondere vakken

Vmbo
Wil jij lekker praktisch aan de slag? Binnen de afdeling vmbo krijg in de onderbouw les in techniek, zorg & welzijn en economie & ondernemen. Zo helpen we jou goed kiezen voor de bovenbouw én jouw toekomst. Welke toekomt past bij jou? Ontdek het bij ons, ontdek het op het Grescollege!

Havo en atheneum
Heb jij al eens van RED gehoord? RED staat voor het vak Research, Environment and Development. Alle vaardigheden die je nodig hebt voor jouw toekomst komen hierin samen: creativiteit, kritisch denken, probleemoplossende vaardigheden, communiceren en digitale geletterdheid. Je werkt hier 1 dagdeel per week aan. Alle vakken komen hierin samen, waardoor het onderwijs betekenisvol wordt. Lekker samen aan de slag dus om een mooi project neer te zetten en te presenteren.

Scroll to top