Ons onderwijs

Vakkencarrousel

Het schooljaar bestaat uit drie periodes waarin we leerlingen in de onderbouw telkens laten kennismaken met andere richtingen. Een periode volgen ze economie en ondernemen, dan zorg en welzijn en aansluitend techniek. Een brede basis voor een goede keuze voor later.

Ontwikkeling- en talenturen

Brugklasleerlingen profiteren vier uren in de week van ontwikkel- en talenturen. Samen met jouw coach bepaal je welke vakken extra aandacht kunnen gebruiken. Hier ga je tijdens twee ontwikkeluren mee aan de slag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra ondersteuning bij lezen, spelling, rekenen, dyslexie en dyscalculie.

Echt gaaf zijn de twee talenturen per week. Je mag dan zelf een keuze maken uit een gevarieerd aanbod. Vind je het heerlijk om muziek te spelen, ben je sportief of creatief, dol op koken of wil je leren programmeren? Dat kan allemaal op onze school. Je krijgt les van professionals en laat vaak in een uitvoering of eindwerk zien hoe je gegroeid bent. Zo wordt leren pas echt leuk!

Neem muziek: los van het plezier versterk je ook jouw taalvaardigheden. Je leert luisteren naar anderen, beter concentreren, samenwerken en communiceren. Vaak zien we timide leerlingen groeien naar een zelfverzekerde stap op het podium bij de diploma-uitreiking. Dat zijn voor ons kippenvelmomenten.

Scroll to top